Torsk med soltørket tomat og råstekte gulrøtter

Ingredienser

300 gram Torsk
1 dl Grovt salt
2 stk Gulrøtter
1/2 pakke Morenepotet
1/2 dl Olivenolje
2 kvister Rosmarin
5-5 fedd Hvitløk


Til 2 personer

Fremgangsmåte:

Ta fisken ut i god tid slik at den er romtemperert. Legg torsken i en pose med grovt salt,rist godt slik at saltet kommer til rundt hele fisken, og la den ligge slik på benken i 15 minutter. Skyll filetene i vann, og så er alt klart for damping.

Skru stekeovnen på 180 grader.

Ha olje i et ildfast fat. Ha oppi morenepotet (eller perle), hvitløk og rosmarin. Krydre med litt flaksalt. Når ovnen er varm setter du potetene inn og baker dem i ca 20 minutter.

Sett på lettsaltet vann til fisken.

Mens potetene klarer seg selv skreller du gulrot. Del dem i passelige lengder, som du så skjærer i skiver. Stek gulroten i en stekepanne med litt smør på middels varme til de er nesten møre (ca 10 minutt).

Nå er gulrøttene på gang, potetene nærmer seg klar, så nå kan du dampe fisken. La den trekke i vann som ligger helt på kokepunktet til den er klar. Det tar kun 2-3 minutter.

Legg gulrøttene på en tallerken, legg fiskefileten oppå og legg på rikelig med soltørket tomat. Bruk litt av oljen over fisken. Server med potet og bakt hvitløk.

Tips:

Når man har gode norske tomater som nå kan du naturligvis bruke dem. Du kan servere en liten tomatsalat ved siden av denne retten, eller du kan bake noen cherrytomater i ovnen. Husk da på at væsken inne i tomatene blir fryktelig varm, så da må de få kjøle seg ned før de serveres.

Jeg liker godt å råsteke grønnsaker. Da forsvinner ikke masse smak i et kokevann, men forblir i grønnsakene som sødmefylt og konsentrert smak. Vil du gjøre det ekstra enkelt slenger du dem i ovnen sammen med potetene de siste 10 minuttene.