Swissrull med sjokoladekrem

Ingredienser

Swissrullen:
3 stk Egg
100 gram Sukker
100 gram Mel
1/2 ts Bakepulver
3 ts Kakao
Kremen:
250 gram Smør
100 gram Sjoklade
1 stk Eggeplomme
2 ss Fløte
300 gram Melis
1 klype Salt


Til 8-10 personer.

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader og kle en form på ca 30×40 centimeter med bakepapir og smør det godt inn med smør.

Bruk en god kjøkkenmaskin og pisk egg og sukker til en stiv og luftig eggedosis. Mens den piskes måler du opp de tørre ingrediensene.

Sikt alle de tørre ingrediensene og vend dem inn i eggedosisen med en slikkepott. Pass på å få med deg bunnen av bollen, der kan det lett samle seg tørre ingredienser som en klump.

Når alt er blandet godt sammen smører du røren ut over formen som du har kledd med bakepapir. Sett den i ovnen og stek den i 5-7 minutter. Sjekk med en bakepinne etter 5 minutter. Hvis det ikke henger rester på den er kaken ferdig. Ta den ut og velv den på et bakepapir som du har dekket med rikelige mengder sukker. Hvis du ikke har nok kan kaken henge fast i papiret, så vær raus.

Dra av bakepapiret og legg formen du stekte kaken i tilbake over rullekaken. Hvis du ikke gjør dette vil kaken tørke ut, og bli umulig å rulle sammen. Nå skal kaken ligge med formen over seg til den er kald.

I mellomtiden pisker du sammen egg, smør, fløte, salt og melis til en myk smørkrem. Du kan enten rive sjokoladen og tilsette den i smørkremen, eller du kan smelte sjokoladen og tilsette den i smørkremen nå den har kjølnet litt.

Når kaken er helt kald smører du smørkremen over hele kaken og ruller den sammen. Skjær av endestykkene før du legger den pent på et fat.