Svinefilet med nudler, grønnkål og hjemmelaget woksaus

Ingredienser

600 gram Svinefilet
250 gram Eggenudler
2 dl Soyasaus
1 ss Sesamolje
5 ss Ketjap manis
50 gram Brunt sukker
1 dl appelsinjuice
20 gram Fersk ingefær
1 neve Cashewnøtter
1 liten Revet gulrot
1 rød Chili
1 pakke Fersk koriander
1 pakke Grønnkål
1 fedd Hvitløk
6 ss Akasiehonning
Sesamfrø


Fremgangsmåte:

Sørg for å ta ut kjøttet i god tid slik at det er romtemperert.

Bland soyasaus, kejtjap manis (søt soyasaus), sesamolje, sukker, appelsinjuice, fersk revet ingefær og honning i en kjele. Kok det opp og skru ned varmen. La det stå og holde seg varmt mens du jobber videre. Sett vann til nudlene på koking.

Skjær svinefileten i passe stykker. Jeg synes 1 cm tykke strimler er fint og stek det i to omganger i en god varm panne. Krydre med litt pepper, men det er mye salt i soyasausen så du trenger ikke salte kjøttet. Årsaken til at du skal steke i to omganger er at hvis du hiver alt oppi med en gang kan det begynne å koke. Det gjør kjøttet tørt. Når alt kjøttet er brunet legger du kjøttet til side og koker ut pannen med litt appelsinjuice. Dette avkoket har du oppi woksausen.

Ha nudlene i det kokende vannet. Trekk kjelen til side og la nudlene trekke ferdig, det tar 4-5 minutter. Sørg for at nudlene er skikkelig delt, ellers får du en nudelklump.

Når de er ferdige slår du av vannet, har nudlene oppi en serveringsbolle og slår umidllebart woksausen over. Vend nudlene godt sammen med woksausen. Her må du jobbe raskt slik at nudlene ikke klumper seg.

Hiv grønnkålen og den revne gulroten oppi en god varm stekepanne og wok dem i 2 minutter. Ha så dette oppi med nudlene, tilsett kjøttet og bland godt. Dryss over hakket koriander, skivet chili og cashewnøtter eller sesamfrø dersom du liker det.