Sjokoladekake med peanøttkrem

Ingredienser

Bunn:
4 store Egg
125 gram Sukker
1/2 ts Salt
30 gram Kakao
100 gram Mel
Vanilje
Sjokoladekrem:
600 gram Smør
200 gram 70% sjokolade
5 stk Eggeplommer
1 ss Kakao
500 gram Melis
Vanilje
Peanøttkrem:
350 gram Smør
200 gram Peanøttsmør
3 ss Fløte
200 gram Melis


Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 160 grader med rist midt i ovnen. Legg bakepapir i bunnen av en springform og smør formen godt innvendig med smør.

Bunnen:

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis i en god kjøkkenmaskin.

Sikt mel, kakao og vanilje oppi eggedosisen og vend det forsiktig inn med en slikkepott. Hvilken vanilje du bruker er opp til deg. Selv liker jeg bourbonvanilje som er vaniljefrø. Du kan også skrape ut frø fra en vaniljestang, eller bruke en halv teskje med vaniljesukker.

Ha røren i formen og stek den i ca 30 minutter, sjekk med en pinne etter 20 minutter siden ovner kan variere mye i steketid. Ta kaken ut av formen og avkjøl på rist.

Mens kaken avkjøles lager du kremene.

Smørkremen:

Kjør melis og smør i kjøkkenmaskinen til det er hvitt. Tilsett en og en eggeplomme i smørkremen, ellers kan den skille seg. Tilsett til slutt kakao og smeltet sjokolade som du har avkjølt litt. Er den for varm vil smørkremen smelte.

Peanøttkremen:

Pisk smør i terninger sammen med peanøttsmør på høy hastighet i en kjøkkenmaskin. Ha så i melis og fløte og la det gå til alt er godt blandet. Skrap gjerne noen runder med en slikkepott i bollen på kjøkkenmaskinen så du er sikker på at alt er godt blandet. Kremen skal være veldig luftig og uten klumper av noe slag.

Montering:

Del kakebunnen i tre deler med en lynskarp kniv. Legg så peanøttkrem i de to lagene i midten, smør deretter sjokoladesmørkremen rundt kaken på alle kanter. Ha så smørkrem i en sprøytepose og lag mønster eller rosetter som du synes ser fint ut.

Sett kaken kjølig, spesielt hvis det er varmt i været. Ta den ut et kvarter før servering. Skjær små stykker da dette er en mektig kake.

Tips:

Hvis kaken skal serveres til voksne kan sjokoladekremen få en spiseskje eller to med mørk rom. Sjokolade og rom er bestevenner.