Røkt svinekam med sennepsglaze

Ingredienser

700 gram Røkt svinekam
Glaze:
70 gram Flytende honning
20 gram Soyasaus
50 gram Dijonsennep
1 stk Lime (saften)
70 gram Brunt sukker


Til 4 personer

Fremgangsmåte:

Start med å sette på ovnen på 180 grader med varmluft.

Ta en skarp kniv og snitt svoren/fettsiden. Om di vil ha striper eller firkanter har ingenting å si.

Legg et par gulrøtter i en ildfast form, legg svinekammen eller svinekammene oppå, og slå et par deisliter vann i formen. Sett det hele midt i ovnen. Hvis du vil kan du sette inn et termometer, men egentlig er det ikke nødvendig, for dette blir garantert ferdig og stekt til perfeksjon uten termometer.

Bland alle ingrediensene til glazen i en kjele og varm det opp. La det stå og putre på lav varme til det får sirupsaktig konsistens. Det skal være litt tykt siden det vil blande seg med kjøttsaft fra svinekammen.

Når kjøttet har stått en time og femten minutter i ovnen tar du formen ut og slår glazen over svinekammen, eller svinekammene (avhengig av str)

Sett det inn igjen og la kjøttet stå i 45 minutter til. Øs glazen over med fem ti minutter mellomrom. Etterhvert vil den få tykkere og tykkere konsistens. Hvis den blir så tykk at den ikke er mulig å øse over lar du kjøttet stå som det er til 45 minutt har gått.

Ta kjøttet ut og dekk det med aluminiumsfolie. La det hvile i minst 20 minutter. Da trekker kjøttsaften tilbake i kjøttet og gjør det saftigere.

Server med ovnsbakte poteter og for eksempel en waldorfsalat.