Reingryte med steinsopp

Ingredienser

400 gram Reinkjøtt
200 gram Løk
1 fedd Hvitløk
1 ts Karripasta
100 gram Champignon
10 gram Tørket steinsopp
10 gram Tørkede morkler
2 dl Viltkraft
1 beger Seterrømme
Litt bladpersille


Til 5 personer

Fremgangsmåte:

Start med å legge de tørkede soppene i viltkraften. Da blir de myke og fine og det går raskere å få måltidet ferdig. Har du ikke viltkraft bruker du samme mengde vann og oksebuljong.

Skrell løken, del dem i to og skjær dem i skiver. Knus hvitløken med siden av en kniv og hakk den fint. Blank løkene i en stekepanne med litt olje. Tilsett karripasta, som du får kjøpt hos alle de store matvarekjedene, og stek videre. Har du ikke karripasta kan du bruke tørket karri. Når de er myke har du dem oppi en god emaljert gryte, eller ei jerngryte.

Tørk pannen med litt tørkepapir. Sett den tilbake på platen og rist champignonen uten å bruke smør eller olje. Når de har fått farge har du dem oppi sammen med løkene.

Ha litt smør og olje i pannen, varm det godt og stek kjøttet i to omganger. Ha det oppi sammen med de andre ingrediensene i gryten.

Kok ut pannen med vannet og soppen som du la til bløting først. La det få koke ut pannen i ett minutts tid, ha det så oppi gryten.

Tilsett rømme og kok opp. La det surre på lav varme i 20 minutter.

Server med dampet ris og eventuelt noen grønnsaker som for eksempel rosenkål eller asparges. Strø gjerne over hakket bladpersille eller timian.

Tips:

Litt russiske erter vil smake fantastisk til dette. Da må de bløtlegges i minimum tre timer, helst natten over. La de så få koke litt for seg selv i 20 minutter før du slår av kokevannet og har ertene oppi reingryten tilslutt. Totalt bør de varmebehandles ca 30 minutter.

Reinskav er det dårligste alternativet som kjøtt i en rett som dette. Det er ofte rester, og seige deler av dyret, som skives opp til skav. Det er mye bedre om du velger ytrefilet av rein. Det er mørere, det tilfører mer smak, og det vil ikke kreve like mye koking for å bli mørt. Dessverre er det dyrere, så valget er ditt.