Perfekt reinsdyrkjøtt

Ingredienser

800 gram Reinsdyrfilèt
15 gram Einebær
1 kvast Timian
Smør til steking
Salt og pepper


Ha krydder i pannen sammen med smøret noen minutter før du steker selve kjøttet.
Ha krydder i pannen sammen med smøret noen minutter før du steker selve kjøttet.

Til 4 personer

Fremgangsmåte:

Ta ut kjøttet i god tid slik at du er 100% sikker på at det holder romtemperatur. Kommer kjøttet rett fra kjøleskapet, eller enda verre at det har vært fryst og fremdeles er halvfrossent i midten, er det vanskelig å få kjøttet perfekt.

Pass også på at kjøttet er tørket godt med kjøkkenpapir på alle sider. Hvis ikke kan kjøttet lett begynne å koke i stedet for å steke.

Krydre filetene godt med salt og nykvernet pepper.

Smelt smør i en god stekepanne, og legg eienerbær og timian oppi pannen. La krydderne ligge der en stund alene på medium varme slik at smøret får en antydning av smak fra timian og einer. Fjern krydderne og skru opp varmen slik at pannen er god og varm.

Legg filetene i pannen og la de få et par minutter på hver side, dette er kun estetisk, det er kun en pen stekeskorpe du er ute etter.

Flytt filetene over på en stekeplate.

Stek kjøttet ferdig i ovnen på 180 grader til det begynner å svulme. Med indrefilet må du passe på som en smed, for det er tynne fileter som bare skal ha svært kort tid i ovnen. Kjøttet er ferdig når det kjennes fast ut, uten at det er hardt.

Hvis du vil kan du bruke termometer, men prøv med å kjenne på kjøttet. Gjør du det jevnlig vil du snart legge vekk termometeret for godt.
Hvis du vil bruke termometer skal du ha kjernetemperatur på 60-65 grader, avhengig av hva du foretrekker.

Har du anledning er det veldig effektivt å la kjøttet få noen minutter i ovnen, så ta det ut og la det få hvile, for deretter å sette det inn igjen. Denne behandlingen gjør at strukturen i kjøttet brytes ned for hver gang det blir varmepåvirket. Dette er veldig bra for f.eks steiker.

Server med en god viltsaus, kokte poteter, grønnsaker, gjerne sopp og naturligvis nyrørte tyttebær.