Pasta med reinsdyr og snøfrisk

Ingredienser

600 gram Rein
200 gram Løk
1 pakke Snøfrisk
2 dl Kraft
2 dl Fløte
3 ss Tørket steinsopp
500 gram Tagliatelle


Til 4 personer

Fremgangsmåte:

Ta ut kjøttet slik at det er romtemperert.

Skjær løken i små biter og fres løken i en god varm stekepanne med litt solsikkeolje. Mens løken klarer seg selv skjærer du kjøttet i mindre biter. Bruk kjøtt som er mørt og fint som for eksempel mørbrad.

Når løken er blank og myk har du den opp i en god kjele, gjerne jernkjele eller emalje, og tilsetter kraft, steinsopp, fløte og snøfrisk. Har du ikke kraft kan du bruke en terning oksebuljong. Sett kjelen på forsiktig oppvarming.

Sett på lettsaltet vann til pastaen.

Stek nå kjøttet i to omganger i varm panne med litt olje. Pass på at kjøttet blir brunt og fint på alle kanter. Ha det opp i kjelen etterhvert som du steker.

La saus og kjøtt få småkoke i 10-15 minutter. Det kan gjerne koke lenger også. Kok pasta etter anvisning på pakken. Når pastaen er ferdig kokt har du den opp i en serverings skål, slår sausen over og blander godt.

Ha pasta og saus i fire skåler, dryss over litt timianblader og server umiddelbart. Server gjerne med parmesan.

Tips:

Her velger jeg å bruke få og gode ingredienser, men det er ikke noe i veien for å tilsette andre ting for mer smak. Du kan for eksempel bruke litt karri hvis du vil, for karri går kjempegodt til reinsdyr. Du kan la noen einerbær få koke med i sausen, eller du kan bruke mye mer sopp. Da vil jeg anbefale morkler på det sterkeste, det er kjempegodt i en rett som dette. Hvis du vil ha en enda mer voksen smak på sausen kan du bruke litt vin fra starten av, men da må du bruke hvitvin og la gryten få koke litt lenger.