Pasta med tigerreker, chili og hvitløk.

Ingredienser

1 stor Sjalottløk
2 fedd Hvitløk
1 boks Hermetisk tomat
1/2 dl Hvitvin
12 stk Gode oliven
10 stk Cherrytomat
1/2 bunt Bladpersille
1/2 stk Rød chili
3-4 stk Limeblad
Parmesan


Til 4 personer.

Fremgangsmåte:

Beregn 4-6 tigerreker per person.

Start med å lage sausen, siden den skal småkoke mens du gjør resten.

Skjær løkene opp i små biter og fres dem på litt over middels varme i god olivenolje. Når de er blanke slår du i hvitvin og koker det hele inn til det nesten ikke er væske igjen. Det tar et minutt eller to.

Slå på hermetisk tomat og la det stå og småputre for seg selv. Pass på at det ikke koker tørt. La det småkoke i rundt 15 minutter, og smak til med salt, pepper og litt sukker. Plukk ut limebladene, de har gjort nytten nå, og kjør sausen jevn med en stavmikser. Tilsett oliven. Hold sausen varm på kokepunktet.

Sett på godt saltet vann til pastaen. Vei opp pasta, du trenger 75 til 100 gram per person.

Tørk rekene med kjøkkenpapir.

Varm litt olivenolje i en panne på middels varme. Ha oppi 4-5 grovhakkede hvitløksfedd og chili. Legg rekene oppi og la de få 2-3 minutter på hver side, litt avhengig av hvor store de er.

Legg pastaen i det kokende vannet, og ta rekene ut av pannen og legg dem på en tallerken. Dekk gjerne med litt folie.

Trekk pannen av varmen. Slå sausen oppi pannen du stekte rekene i og bland godt.

Se etter dette merket når du kjøper tigerreker. Da vet du at produktet er produsert så miljøvennlig som mulig.
Se etter dette merket når du kjøper tigerreker. Da vet du at produktet er produsert så miljøvennlig som mulig.

Nå er pastaen kokt. Slå litt av kokevannet i en kopp, det kan du bruke hvis pastasausen trenger litt fuktighet. La pastaen renne godt av og ha den oppi pannen med sausen. Bland godt.

Anrett pastaen på fire tallerkener, legg reker på hver av dem, strø over grovhakket bladpersille og nyrevet parmesan.

Tips:

Du kan erstatte tigerreker med for eksempel kamskjell, men da må du være forsiktig med steketiden og temperaturen. Overstekte kamskjell blir seige. Blåskjell kan også brukes, da kan de legges i sausen, hvor de småkoker i noen minutt under lokk . Ikke spis skjell som ikke åpner seg.

Kommentar:

Tigerreker kalles feilaktig «scampi» av mange, fordi scampi er en sjøkreps.

På grunn av store miljøutfordringer forbundet med bruk av tigerreker bør forbruket av denne råvaren begrenses. Se om pakningen har ASC sertifisering merke, som viser at miljøet er ivaretatt under produksjon av råvaren.