Ovnsristede gresskarkjerner

Ingredienser

1 stk Gresskar
4 ss Olivenolje
Maldonsalt


Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 175 grader, med varmluft.

Skjær en runding i toppen av gresskaret og vipp den ut. Bruk en spiseskje og grav ut så mye av innholdet som du får til. Gresskarkjøttet kan du for eksempel bruke til en herlig pastarett signert den fantastiske Lise Finckenhagen.

Plukk kjernene til side for seg selv.

Når du har plukket dem rene for gresskarkjøtt legger du dem i en sil og skyller dem godt under rennende vann. Det er fordi det blir mye lettere å få dem sprø i ovnen hvis de er vasket rene.

La dem tørke godt på kjøkkenpapir, og bruk gjerne litt ekstra papir slik at det er minst mulig vann igjen. Da henger olje og krydder bedre fast på frøene under steking.

Ha frøene over i en bolle, ha over oljen og krydre med maldonsalt. Vær gjerne litt raus med saltet, det er mye av årsaken til at dette blir godt.

Legg frøene over på stekebrett med bakepapir og stek dem i ovnen i 15-20 minutter, eller til de er gyldne og sprø. Snu dem en gang midt i stekeprosessen slik at de får bruning på begge sider. Hvis du er forsiktig og følger med kan du bruke litt grill på de siste 2-3 minuttene.

Ha de stekte frøene over på kjøkkenpapir og la de ligge slik til de er avkjølt.

Dette er sunt snacks du kan nyte med virkelig god samvittighet – ikke bare fordi det er godt – men fordi du bidrar til å redusere svinn av fullt spiselig mat.

Tips:

Du kan krydre med hva du vil. Prøv provencekrydder, finhakket hvitløk, tørket chili, paprika eller noe annet du liker.