Omelette chanterelle

P

Ingredienser

100 gram Kantareller
4 stk Egg
4 ss Fløte
1/2 ss Timian
Salt / hvit pepper
Litt smør


“Empires come and go. Chanterelles are timeless”.

Til 2 personer.

Fremgangsmåte:

Rens kantarellene for rusk og del de største opp i litt mindre biter. Rist kantarellene på over middels varme i en tørr omelettpanne, eller en annen liten panne, til de har fått litt lett bruning.

Mens soppen rister pisker du sammen egg, fløte og smak til med salt og hvit pepper.

Når soppen er fint brunet har du i en klatt smør, og timian. Har du fersk er det best, hvis ikke bruker du tørket. Stek kantarellene videre ett minutts tid, vend rundt og legg dem til side.

Ha litt smør i samme panne du stekte soppen i og varm opp. Ha så i eggeblandingen, skru ned varmen til godt under middels, og legg litt aluminiumfolie over.  Sjekk jevnlig, for du vil ikke at omeletten skal stekes for mye.

Når eggeblandingen begynner å stivne strør du soppen over, vender den ene siden av omeletten over den andre, så du får en halvmåne. Trekk pannen til side nå fordi varmen i selve omeletten gjør den ferdig.

Server med noen gode norske tomater, litt godt ristet brød med smør, eller bare som den er.

Tips:

Hvis du ønsker «mer mat» i omeletten kan du strø over litt roquefort eller noen tynne skiver brie før du vender omeletten sammen. Jeg personlig synes det holder lenge med bare kantarellene.

Og du: Til denne oppskriften kostet soppen 20 kroner. Det har du råd til (hvis du da ikke plukker soppen selv). Meny selger både importert og norskplukket sopp. Begge er gode, og den norske er dyrest.

Advarsel: All sopp må varmebehandles før de spises.