Til daglig jobber jeg som komiker og freelanceskuespiller, men før jeg visste helt hva jeg skulle bli tok jeg utdannelse som kokk med yrkesskoler og læretid. Rett før jeg skulle ta fagbrev forsto jeg imidlertid at min karrière skulle gå i en annen retning. Jeg har likevel aldri angret på at jeg lærte å lage mat, det har jeg tvert imot hatt glede av hver dag siden læretida.

Jeg ønsker å følge journalistiske prinsipper på denne bloggen, og i de tilfellene der oppskrifter av andre kokker deles, er det innhentet godkjenning fra rettighetshaveren. Det samme gjelder der inspirasjonen til en rett er hentet fra for eksempel et nettsted, da vil det stå tydelig i artikkelen hvor inspirasjonen ble hentet fra. Skulle produktplassering finne sted vil dette tydelig merkes.

Mitt mål med denne bloggen, som kun er en hobby for meg, er å vise at det ikke alltid er så vanskelig som man tror. Om det er en sauce bearnaise eller en tart tatin  – det er ikke umulig å få til det, eller noe annet – selv med begrenset erfaring på kjøkkenet.

Et annet mål er at dere som besøker denne bloggen forhåpentligvis skal ha lyst til å lage noe av det dere har sett, og at dere skal tro at dere kan få det til. Som min venn Morten Schakenda sier når han omtaler sine berømte kanelsnurrer: det er smaken som teller, ikke hvor jålete det eventuelt ser ut.

Jeg har gitt ut to bøker på Samlaget og elsker nynorsk. Jeg ønsker derfor å publisere noe av stoffet på bloggen i nynorsk språkdrakt. Så får jeg satse på at Noregs Mållag tilgir meg skrivefeil som måtte forekomme.

Jeg må også takke min venninne Camilla for at hun sørget for at jeg ikke bare satt med tanken om en blogg i hodet, men faktisk fikk det gjennomført.

Vennlig hilsen

Pål Espen