Mango lassi

Ingredienser

3 stk Modne mangoer
2 dl H melk
2 dl Matyoghurt
1 stk Lime
Sukker etter smak
Ev finhakket mynte


Til 6 personer

Fremgangsmåte:

Hold mangoen på høykant, bruk en skarp kniv, og skjær ned på begge sider av steinen. Bruk en skje og skrap ut innholdet i de to halvdelene. Pass også på å få med deg fruktkjøttet som sitter fast på steinen. Til salat er ikke det fruktkjøttet så godt egnet fordi det inneholder mye tråder, men her skal alt blendes, så her går det fint å bruke det. Gjør det samme med de to andre mangoene også.

Det er viktig at du bruket gode søte mangoer, ellers blir ikke lassien god.

Ha først en halvdel med mango i blenderen og kjør den til en jevn purè sammen med sukker og limesaft. Rull limen hardt mot benken før du deler den, så er det mye lettere å få ut saften. Denne pureen skal du ha oppå lassien ved servering. Ha den søtede mangopureen i en beholder for seg selv og sett den kjølig.

Ha så resten av mangoen i blenderen, og kjør det til en jevn masse sammen med melken og yoghurten. Smak til med sukker, og eventuelt mynte.

Sett lassien sammen med pureen i kjøleskapet.

Hva du serverer lassien i er opp til deg. Start med lassi, deretter mangopurè, og så kan du eventuelt pynte med et par mynteblad.

Lassi kan også serveres som en lett dessert etter hovedretten.