Loff

Ingredienser

7 dl Melk
15 gram Sukker
10 gram Salt
50 gram Gjær
100 gram Meierismør
1 kg Hvetemel


2 store, eller 3 små loff.

Fremgangsmåte:

Start med å montere alle delene av kjøkkenmaskinen. Når ingrediensene først er hatt oppi bør du få i gang maskinen, hvis ikke blir det klumper som kan være vanskelig å få løst opp.

Bland alle ingrediensene til loffen unntatt smøret. Kjør blandingen på lav hastighet til deigen blir fin og elastisk og slipper bollen, det vil si 15 til 20 minutter.

Tilsett så smør i små biter, og kjør deigen i 20 minutter til. I starten vil deigen begynne å snurre rundt på grunn av smøret, men vær tålmodig, etterhvert blander den seg fint med deigen.

La deigen forheve i 30-40 minutter.

Velt deigen ut på et bord eller en benk, og del den i to eller tre deler, avhengig av hvor store loffer/skiver du vil ha.

Rull disse til fine glatte brød og ha dem i former som er smurt med smør.

La brødene heve godt opp. Pensle dem med sammenpisket egg og stek dem midt i ovnen på 200 grader i ca 40 minutter. Sjekk etter 25 minutter og legg eventuelt et brettet matpapir over hvis de blir for mørke.

Avkjøl dem på rist og nyt en skive når de er lunkne.

Jeg synes ikke jeg trenger noe mer enn godt smør og litt salt, men hva du vil ha på er opptil deg.