Lammegryte med kantarell og røkt paprika

Ingredienser

600 gram Lammekjøttdeig
1 stor Rødløk
3 fedd Hvitløk
1 terning Oksebuljong
200 gram Kantarell
2 ts Spisskummen
2 ts Røkt paprikapulver
2 ss Tomatpurè
1 ss Brunt sukker
1 boks Hermetisk tomat
1 glass Passata
1 boks Hvite bønner
Chili
Persille


Til 6 personer.

Fremgangsmåte:

Varm litt olje i en god gryte, og blank finhakket løk og hvitløk. De skal ikke få farge, bare bli myke.

Tilsett hermetisk tomat, tomatpurè og passata. Sistnevnte er en silt tomatsaus. Har du ikke det kan du bare bruke to bokser hermetisk tomat. Fyll boksen med vann slik at du får med deg resten og ha vannet i kjelen. Tilsett en buljongterning. Kok opp og la småkoke.

Stek kjøttdeigen på høy varme. For å unngå at den begynner å koke, i stedet for å steke, lar du hele firkanten steke på begge sider før du begynner å hakke den opp. Da har mye av vannet i deigen fordampet, og i tillegg har den fått litt temperatur, så når du begynner å hakke den opp synker ikke temperaturen så mye, og da unngår du koking.

Ha den stekte kjøttdeigen i gryta med løk og tomat. Tilsett bønner.

Hvis du får tak i kantarell er det strålende, hvis ikke kan du bruke en annen type sopp. Rist disse i samme panne som du stekte kjøttdeigen i, UTEN å tilsette mer fett. De skal ristes på høy varme i ganske tørr panne. Ha soppen i gryta. Du kan også bruke tørket sopp, da har du dem rett i gryta.

Smak til med sukker, røkt paprika, spisskummen, salt og pepper. La gryten koke på lav varme i 20 minutter.

Når det er 15 minutter igjen setter du på lettsaltet vann til risen, og koker den etter anvisning på pakken.

Hvis du vil ha litt hete på retten kan du tilsette tørket chili, men vær forsiktig, den er sterkere enn fersk.

Server retten med nykokt ris, gjerne en liten salat eller litt brød, og gjerne med litt ferske urter som persille eller koriander.