Kyllingfilet med steinsopp og bacon

Ingredienser

4 stk Kyllingfilet
1 neve Tørket steinsopp
130 gram Rødløk
1 fedd Hvitløk
1 boks Snøfrisk kantarell
65 gram Spinat
2 pakker Bacon


Til 4 personer

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader. Ta kyllingen ut av kjøleskapet så den kan temperere seg.

Start så med å lage fyllet som skal inni kyllingen.

Legg en neve tørket steinsopp i litt vann. Hakk løk og hvitløk fint og blank dem i en kjele sammen med litt olje. Når løken er myk og blank tilsetter du steinsoppen og vannet den har ligget i. Kok dette litt inn. Tilsett så snøfrisk og vend det forsiktig til osten har smeltet og det ikke er klumper av ost. Ha i spinat. Bruker du frossen spinat trenger du ca 5 spinatkuler. Da må den få 3-4 minutter på å tine i den varme sausen. Bruker du fersk spinat hakker du dem grovt og har dem i gryta. Da må det ikke kjelen på varmen igjen, for da går den ferske spinaten helt i oppløsning. Varmen fra sausen er nok i seg selv.

Smak til med salt og pepper.

Skjær et snitt langs etter kyllingfiletene slik at du får en lomme i fileten. Ha fyllet inn i lommen og pass på at det ikke blir for mye, da renner det ut og blir ganske grisete. Så skal du pakke denne herligheten inn i bacon.

Beregn ca 4 lange baconskiver per filet. Legg dem ut slik at de så vidt overlapper hverandre. Legg fileten oppå, og rull baconet rundt fileten. Bruk en bomulls hyssing og bind baconet fast slik at du får pakker hvor alt er kompakt og fint.

Stek så filetene i pannen med litt smør og olje for å få en fin stekeskorpe, og flytt dem så over i en ildfast form. Sett denne i ovnen og la den stå i ca 25 minutter. Bruk gjerne steketermometer hvis du er usikker på å kjenne når det er ferdig, da skal du ha en kjernetemperatur på 68 grader. Ta dem ut og la dem få hvile i 5 minutt før du skjærer dem i fine skiver med en skarp kniv. Dette er veldig viktig for at kyllingen skal være saftig og god. Skjærer du de opp rett fra ovnen forsvinner alle gode kjøttsafter rett ut av kjøttet og du sitter igjen med tørr kylling.

Server med ris og gjerne ovnsbakte grønnsaker. Her brukte jeg rester jeg hadde liggende. Gresskar, paprika, chili og aubergine. Del disse i ganske tynne biter, ha over god olivenolje og krydre med salt, pepper og litt provencekrydder. Hvis du ønsker å gjøre det samme setter du grønnsakene inn når kyllingen har fått 5-10 minutters forsprang. Da er alt klart samtidig.

Tips:

Steinsopp er en genial sak å ha liggende. En pakke koster ikke mye, og du trenger bare noen få biter for å løfte et måltid til nye høyder. Kjøp en pakke og oppbevar soppen i godt lukket beholder, tørt og mørkt, for den kan lett ta til seg smak fra andre råvarer med sterk lukt. Da har du alltid en joker i ermet.