Kremet pasta med bacon og asparges

Ingredienser

200 gram Pasta
1 stor Sjalottløk
1 fedd Hvitløk
140 gram Bacon
1 pakke Aspargestopper
1 dl Hvitvin
2 dl Fløte
2 ss Parmesan
Bladpersille


Til 2 personer.

Fremgangsmåte:

Sett på en kjele med lettsaltet vann til pasta, og en til å koke aspargesen i.

Finhakk sjalottløk og hvitløk og blank dem i olje på middels varme til de er myke. Tilsett tørr hvitvin og la vinen få koke sammen med løkene på svak varme til vinen nesten er fordampet.

Mens dette pågår skjærer du bacon i fine strimler og steker dem sprø i en varm panne. Når det er stekt skrur du ned varmen slik at du holder baconet varmt.

Når vinen og løkene har kokt inn tilsetter du fløten og lar det hele koke videre på svak varme. Riv opp et par spiseskjeer med parmesan og grovhakk litt bladpersille.

Ha pasta i kokevannet og kok den etter anvisning på pakken. Pass på å ikke overkoke den, det er ikke godt, den skal ha tyggemotstand (al dente).

La aspargestoppene få 2 minutter i sitt eget kokende vann. Slå deretter av vannet.

Når pastaen er ferdig kokt bruker du en øse og tar vare på en kopp med kokevann, det inneholder mye stivelse og det kan du bruke til å tykne sausen hvis den er for tynn. Resten av vannet slår du av.

Dra sausen av platen. Ha den revne parmesanen i sausen og rør rundt. Er sausen tynn kan du tilsette bittelitt av kokevannet, da tykner den. Tilsett bacon og asparges topper, behold gjerne litt til pynting,  og ha sausen over pastaen. Vend godt rundt.

Server med et godt glass rødvin, nyrevet parmesan, bladpersille og grovkvernet pepper.

Vel bekomme.

Tips:

Du kan droppe bacon hvis du vil, og vinen kan erstattes med litt sitronsaft. Vinens funksjon utover smaken er å tilføre syre. Hvis du ikke liker asparges kan du bruke noe annet som for eksempel soltørket tomat, ferske tomater eller små brokkolibuketter.