Kjeks med banan og sjokolade

Ingredienser

140 gram Smør
40 gram Brunt sukker
70 gram Sukker
1 stort Egg
1/2 stk Vaniljestang
1 klype Salt
170 gram Hvetemel
1 ts Bakepulver
140 gram Sjokolade
1 stor Banan


Ca 20 store kjeks.

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 160 grader og varmluft. Kle to stekebrett med bakepapir.

Ha sukkeret, smøret, frøene fra vaniljestangen og den overmodne bananen i bollen på kjøkkenmaskinen og kjør blandingen jevn. Det går med kaldt smør også, det tar bare lenger tid, men vil du være rask bruker du temperert smør.

Ha så i egg, mel, salt og bakepulver, og vend alt sammen til en jevn og litt løs deig med en slikkepott. Ha til slutt i sjokolade. Du kan kjøpe god valrhona sjokolade og hakke den i småbiter, eller du kan kjøpe ferdige sjokoladedråper. Her brukte jeg det fra Cadbury. Vend alt godt sammen.

Legg toppede teskjeer med deig på brettene og klem de litt ut, resten skjer av seg selv når de kommer i ovnen.

Stek dem i 15-16 minutter til de er gyldne. De er myke når de kommer ut så vær forsiktig når du løfter dem av stekebrettene. Avkjøl på rist. La de gjerne ligge 2-3 timer og tørke på benken.

Oppbevar dem i tett boks.

Nyt dem til kaffen eller ta dem med på tur.