Kalvegryte med neper

Ingredienser

250 gram Løk
10 stk Sølvløk
1 fedd Hvitløk
150 gram Aromasopp
350 gram Neper
1 beger Creme Fraiche
1 dl Fløte
500 gram Kalvefilet
2 dl Kalvekraft, ev utblandet kalvefond fra flaske
2 grener Fersk timian


Fremgangsmåte

Sørg for at kjøttet er romtemperert. Ta det ut av pakken, tørk det godt med tørkepapir, renskjær det og kutt det i litt store biter. Brun kjøttet i to omganger på alle kanter i en stekepanne på høy varme. Dersom pannen ikke er varm nok vil kjøttet begynne å avgi kjøttsaft, og da vil det koke i stedet for å steke. Det samme skjer hvis du putter for mye i pannen, derfor steker du kjøttet i to omganger. Mens kjøttet steker, renser du og kutter løken i små biter, og skreller nepene. Disse skjærer du i fine staver.

Legg det ferdige brunede kjøttet i en stor kjele. Stek så nepene. Ha i litt ekstra smør hvis nødvendig. Ved å steke nepene rett etter kjøttet vil nepene få god farge fra restene av kjøttet. Ha nepene oppi sammen med kjøttet. Kok så ut pannen raskt med kraften, eventuelt vann og litt konsentrert fond fra flaske. Ikke la dette fordampe for mye. 10-15 sekunder er nok. Ha så kraften fra den utkokte pannen oppi kjelen.

Skru ned varmen litt. Tørk ut av pannen med litt tørkepapir, ha litt solsikkeolje i pannen og ha i løk og hvitløk. Den skal i motsetning til kjøttet ikke brunes, bare varmebehandles forsiktig til den blir myk. Mens løken steker skreller du soppen og skjærer disse i fire.

Ha den myke løken oppi sammen med kjøttet og nepene. Tørk ut av pannen med litt tørkepapir, skru opp varmen igjen og brun deretter soppen uten fett av noe slag. Når soppen har fått fin farge har du denne oppi kjelen sammen med resten.

Ha i ett beger med creme fraiche, fløten, sølvløk og la det hele putre på lav varme mens du rører av og til. Smak til med bladene fra noen timiankvister, samt salt og pepper.

Server med basmatiris, pasta eller poteter.