Indiskinspirert kylling med mango

Ingredienser

4 stk Kyllingfilet
400 gram Gresk yoghurt
1 fedd Hvitløk
10 gram Garam masala
300 gram Mangochutney
10 gram Mangojuice
1 moden Mango
1 pakke Fersk koriander
1 stk Rød chili


Til 4 personer

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 250 grader celsius.

Bland yoghurt, garam masala, chutney og mangojuice i en bolle og bland godt. Tilsett finhakket hvitløk og fruktkjøttet fra mangoen i terninger. Pass på å skrape godt ut av skallet på mangoen slik at du får med deg alt av smak.

Del kyllingen i passe serveringsstykker. Pensle kyllingen med smør og krydre dem lett med salt og pepper. Legg dem på et stekebrett med bakepapir og stek filetene i 5 minutter under grillen i stekeovnen på 250 grader. Snu dem og stek 5 minutter på andre siden. Om kyllingen blir litt sort i kantene gjør det ingenting, det blir bare dekorativt og godt. Skru ned varmen til 200 grader celsius.

Legg kyllingen i en godt smurt form. Hell over yoghurtblandingen og bland godt. Stek retten på 200 grader i 40 minutter.

Strø over skivet chili og hakket koriander. Server med kokt basmatiris og nanbrød.

Kilde:

Denne retten er inspirert av en rett signert Lise Finckenhagen.