Hvitløkskrutonger

Ingredienser

4 tykke Loffskiver
2 fedd Hvitløk
1 ts Provencekrydder
1 dl Olivenolje
Salt


Til 4 personer

Fremgangsmåte:

Bruk helst loff som er en dag eller to gammel. Den er like god og etter en runde i pannen vil den smake aldeles fantastisk.

Del loffen i fire tykke skiver som du så kutter i ganske rause terninger.

Varm en god stekepanne med slippbelegg og ha i en raus klunk med olje. La hvitløkfeddene få frese litt i oljen uten å skrelle dem, legg dem i med skallet på. Da får du en mye mildere smak av hvitløk, og ikke fullt så mye hvitløkånde dagen etterpå.

Etter et minutts tid slenger du oppi loffen, krydrer og skrur varmen ned til middels. Kast litt på pannen av og til slik at alle bitene stekes jevnt. Tilsett olje jevnt og trutt til alt er sugd opp av loffterningene.

Stek dem til de er gyldne på alle sider og legg dem over på en tallerken med kjøkkenpapir. Det suger til seg noe av fettet.

Krutongene kan lagres i tett pose eller på glass i noen dager.