Gul curry med laks

Ingredienser

300 gram Laks
100 gram Sjalottløk
2 fedd Hvitløk
50 gram Ingefær
1/2 stk Lime
1 ts Gul currypaste
1 boks Kokosmelk
1 dl Fløte
1 dl Vann
1 ts Fishsauce
1 stk Buljongterning
1 ts Sukker
Grønnsaker
Koriander


Til 2 personer

Fremgangsmåte:

Sett på vann til ris, og ta laksen ut av pakningen. Skyll den under kaldt vann, tørk den godt med kjøkkenpapir, og del den i like store biter. Strø litt salt over bitene og sett dem til side.

Hakk sjalottløk og hvitløk og blank dem på middels varme i en kjele i litt olivenolje. Har du sesamolje gir det god smak, så bruk gjerne en dash av det også.

Mens løkene klarer seg selv river du fersk ingefær på et fint rivjern eller et parmesanjern. Når løkene er blanke har du i kokosmelk, vann, fiskebuljong, fiskesaus og fløte. Riv skallet av en økologisk lime, ha skallet og saften fra en halv lime i kjelen.

Kok opp og la småkoke. Når det har kok noen minutter blender du alt sammen med en stavmikser. Ha sausen tilbake i kjelen og smak til med hvit pepper, salt og sukker.

Rens grønnsaker du liker. Her brukte jeg litt brokkoli, noen sukkererter, litt chili og gulrot skåret i tynne strimler.

Ha ris i kjelen. Sku opp varmen på sausen slik at det koker lett og tilsett grønnsakene.

Når det er 6-7 minutter igjen av risens koketid tilsetter du laksen. La den få trekke på kokepunktet. Pass på å ikke røre for mye, og vil du røre må du gjøre det forsiktig slik at fisken ikke blir til grøt.

Server curryen med ris og finhakket koriander.

Tips:

Du kan bruke samme base til for eksempel kylling, men da må du bruke kyllingbuljong i stedet for fiskebuljong og kutte ut fishsaucen. Hvis du vil bruke andre grønnsaker må du huske på at de har forskjellig koketid. Legg de derfor i sausen etter hvor lang tid de trenger for å bli møre og pass på å dele dem i like store og passelige spisebiter.

Du kan også kutte ut kjøtt eller fisk, erstatte det med grønnsaker, og la dette være en av ukens vegetarmåltider.