Gresk salat

Ingredienser

1 stk Hjertesalat
1 liten agurk
4 stk Norske tomater
3 ss Gode oliven
1 pakke Ekte fetaost
4 ss Olivenolje
2 ss Ristede pinjekjerner
1 ss Eddik
Ev brød
Ev tzadziki


Til to personer

Fremgangsmåte:

Del salaten i blad. Vask salaten grundig i iskaldt vann, skyll den i en salat-sentrifuge, og legg den i en pose i kjøleskapet. Da blir den sprø og fin.

Vask de øvrige grønnsakene.

Del tomat i grove biter. Det må ikke alltid være båter eller skiver. Skjær agurken med samme tanke. Ikke lag skiver, lag tynne flak med hostehøvelen, lag grove chunky biter osv. La det gjerne være litt rustikk.

Ha oljen i en liten kopp. Ha i litt salt, og litt edik. Bruk en skje og rør sammen. Tilsett resten av eddiken og bland igjen.

Jeg liker brød til en gresk salat, og her brukte jeg pitabrød fra Hatting. La dem tine litt, ev noen sekunder i mikroen, så i brødristeren. Del det opp som du ønsker.

Legg salatblader på hver tallerken. Fordel agurk, tomat og oliven over. Dryss på ristede pinjekjerner. Riv fetaosten i grove biter og dryss over. Sprinkle over dressingen til slutt. Gi gjerne salaten litt nykvernet pepper og en tanke maldonsalt.

Server med brød, svært gjerne Tzadziki,  og gjerne en Mythos hvis du har (gresk øl). Jeg hadde ikke det, så da ble det et glass rødt i stedet.

Tips:

Du kan lett gjøre denne salaten til noe mer enn en liten lunsj ved å bruke opp rester fra gårsdagens middag. Har du igjen noen kjøttboller fra pastamåltidet? Er det igjen litt spekemat? Eller kanskje noe av den helstekte kyllingen ikke ble spist? Det kan du lett servere med denne salaten.