Fastelavnsboller

Ingredienser

3 dl H melk
1 pose Tørrgjær
2 stk Egg
100 gram Sukker
1/2 ts Salt
1/2 ts Bakepulver
1 ts Kardemomme
150 gram Smør
600 gram Hvetemel


10 store /15 små boller

Fremgangsmåte:

Bland alle ingrediensene unntatt smør og kjør deigen 20 minutter på lav hastighet i en kjøkkenmaskin. Tilsett så kaldt smør i biter og kjør i 20 minutter til.

La deigen heve i en times tid.

Skrap deigen ut av bollen og den del i like store emner. Jeg liker at bollene er store, noen liker de best når de er mindre.  Rull dem til fine glatte boller og la dem få stå og heve til opp mot dobbel størrelse, det tar en halvtimes tid.

Pensle dem med sammenvispet egg og stek dem på 200 grader i 15 minutt. Sjekk etter 10 så de ikke blir for mørke.

Anrett bollene med for eksempel eggekrem, syltetøy, eller typisk norsk: pisket krem og et fint dryss med melis på toppen.