Egg & bacon muffin

Ingredienser

100 gram Bacon
2 stk Egg
30 gram Fløte
30 gram Ost
Gressløk


4 muffins

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader, helst med varmluft og grill.

Dekk fire fordypninger i et muffinsbrett med bacon. Tørrsaltet bacon gir best resultat. Pass på at baconskivene overlapper hverandre slik at minst mulig av egget renner ut når baconet er stekt. Du skal liksom lage en forseglet muffinsform av bacon. Stek baconet i ca 5 minutter.

Mens baconet klarer seg selv pisker du sammen egg og fløte med litt salt og pepper. Når det er godt blandet tilsetter du ost. Det går fint med vanlig hvitost, men andre alternativer gir mer smak. Prøv roquefort, comte, fersk mozzarella eller gruyere.

Finhakk litt gressløk og bland alt godt sammen. Ha det oppi et desilitermål for å gjøre det letter å fordele i muffinsbrettet.

Når baconet er sprøtt og fint tar du brettet ut og fordeler eggeblandingen i de fire koppene. Sett umiddelbart tilbake og stek videre i 5-6 minutter til.

De er ferdige når det er litt motstand i egget, og husk at egenvarmen gjør at eggeblandingen fortsetter å steke videre når de kommer ut av ovnen. Ikke stek for mye, da blir det tørt og smakløst.

Server umiddelbart med litt salat, litt ristet skive og eventuelt noen gode tomater.