Chicken Tikka

Ingredienser

Marinaden:
6 store Hvitløksfedd
1 ts Spisskummen
2 ts Paprikapulver
2 ss Garam masala
1 stk Økologisk sitron
40 gram Fersk ingefær
6-7 ss Yoghurt naturell
800 gram Kylling
1 stk Rød chili
Sausen:
2 stk Store løk
4 stk Hvitløksfedd
Korianderstilker
1 stk Rød chili
1 ss Malt koriander
1 ss Malt gurkemeie
6 ss Mandelmel
2 stk Bokser hermetisk tomat
2 stk Bokser kokosmelk
2 dl Kyllingkraft
Litt safran
Litt olivenolje
Fersk koriander


 

Fremgangsmåte:

Til marinaden rister du alle de tørkede krydderne i en panne, det får frem mye mer smak. Ha disse oppi yoghurten sammen med revet skall av en sitron, saften av sitronen, revet fersk ingefær og finhakket chili (ikke frø). Bland dette godt og mariner lårstykkene i marinaden, gjerne natten over, og minst en time.

Til sausen hakker du løk og hvitløk fint, og vender disse i olje sammen med stilkene fra korianderen. I disse sitter mye smak og det er ingen grunn til å kaste dem. Løken skal ikke få farge, bare bli blank. Mens dette pågår varmer du alle de tørkede krydderne i en panne, det får frem smakene. Ha det oppi sammen med løken og tilsett mandelmel, tomat, kyllingkraft og kokosmelken. La det småputre i en halvtime, før du blender det med stavmikser. Om sausen får stå og småputre blir den bare bedre.

Sett ovnen på 220 grader. Legg de marinerte lårstykkene i en ildfast form og stek disse på grill i stekeovnen til de har fått godt farge, gjerne med litt svarte kanter. Når de har fått fin farge har du de oppi sausen og lar det stå og småputre 10 minutter. En del saft vil ha kommet ut av kyllingen, det har du også oppi sausen.

Sett hele gryten på bordet med fersk hakket koriander oppå, gjerne med litt yoghurt naturell oppå i små klatter for å gjøre det ekstra lekkert.

Server med ris, nanbrød, og eventuelt papadums, chutney og raita.