Bakt ananas med chili og brunt sukker

Ingredienser

1 stk Moden ananas
1 stk Fersk rød chili
100 gram Brunt sukker
1 dl Vann
6 cl Brun rom
1/2 ts Kanel
1 stk Anis-stjerne
1 stk Vaniljestang, eller litt bourbon vanilje.
50 gram Meierismør


Fremgangsmåte:

Start med å rense ananasen. Skjær først vekk topp og bunn, skjær så vekk skallet på sidene, pass på å få vekk alle små rester av skall. Skjær så ovenifra og ned på begge sider av frukten slik at du har to halvmåner. Hvordan du nå vil skjære opp den renskårne frukten er opp til deg hvordan du ønsker å anrette. Er du råflott skjærer du ut fine rektangulære stykker med fruktkjøtt fra de to halvmånene, da får du en del avskjær. Eller så kan du kutte alt fruktkjøtt i litt store biter og servere det som en liten haug. Husk at frukten krymper i baking, så ikke skjær for små stykker. Du får også ut to rektangulære serveringsstykker av de to bitene som sitter igjen på stilken. Legg serveringsstykkene i en smurt ildfast form. Restene av frukt og stilk kan du med fordel også legge i formen, for de avgir saft til den sirupen du serverer frukten med.

Kok så opp vann, brunt sukker, smør og krydder. Kok dette litt inn, tilsett rom, og slå dette over frukten.

Bak ananasen i ovnen på 180 grader i 20-40 minutter, avhengig av tykkelsen på serveringsstykkene. Mot slutten av baketiden tilsetter du oppkuttet chili. Har du det med fra starten blir de bare forkullet og ikke gode å spise. Anrett ananasen med reduksjonen fra stekeformen og chilibiter. Server rykende varm, sammen med iskrem. Min mangoiskrem med kokos og banan passer veldig godt til denne retten.